top of page

Australische landschappen

De werkelijkheid achter het Australische landschap is een bijzondere. We ontdekken er het begin- en het eindstadium van de aardse natuur in al haar naaktheid en al haar facetten. Overrompelend en meeslepend, maar ook meedogenloos en weerbarstig. De Australische Outback is een fenomeen: Eén van de oudste, niet door mensenhanden beroerde oer landschappen op deze wereld. Het is dan ook geen wonder dat het Outback landschap een blijvende inspiratiebron vormt voor de schilderijen van Rob Weddepohl.

Zijn Australische landschappen vormen de neerslag van zijn jarenlange verblijf in dat werelddeel en zijn vele reizen, die hij er naderhand nog gemaakt heeft. Zijn observaties en ervaringen leiden onmiskenbaar naar interpretaties met een sterk reflexief karakter. In zijn werken vinden we inderdaad rust, ruimte en stilte, die het verblijf in de Outback tot zo’n bijzondere belevenis maken.

"Moreover, Australian and Aboriginal art interpretations of the outback landscape gave Rob Weddepohl a surprising new view on the art of landscape in general. In his semi-abstract landscapes, placing subtle colour variations against one another, he has something essential to say about the soil and feel of the country, awakening a sense of belonging in the Australian viewer. He already developed a reputation in his homeland and is stylistically mature, his art refined by the philosophical and cultural legacies of Western modernism."
 

(A traveller’s landscapes, Phyllis Woodcock in the Courier Mail, Brisbane 1985)
 

1983 - 2000
bottom of page